Seminyak

Tuesday, August 16, 2011

Zondag was een reisdag. Van Cairns zijn we naar Darwin gevlogen en na een tussenstop door naar Bali. Al met al toch de hele dag aan het reizen voor 5 uur in de lucht. Gevlogen met Jetstar de chartermaatschappij van Quantas. Prima! De landing op Bali was super.. De vulkaanbergen staken boven de wolken uit, heel veel vliegers in de lucht alsof je verwelkomd werd en zicht op een mooi gekleurde koraalzee.

Eenmaal uit het vliegtuig werden we al gauw gespot door corrupte douane beambten die ons snel door alle formaliteiten zouden loodsen. In Maleisie mocht je met kids langs de rij het vliegtuig in en even dachten we dat we op Bali zo’n zelfde status aparte hadden. Maar na ‘you help me, I help you’ hebben we voor de eer bedankt. Dit zelfde tafereeltje herhaalde zich nog een paar keer voordat we in de taxi naar het hotel belandden. In twee taxi’s nog wel: 1 voor Max en 1 voor mij met de meiden. Dit had ik al van Mischa gehoord en leek me echt niet fijn. Maar in alle hectiek lieten ook wij ons vertellen dat met 5-en in 1 taxi echt niet mogelijk was. Na een rit door het donker met een chauffeur die mama graag op Bali wilde houden (grrr) was ik toch wel heel blij toen we de oprit van het hotel opreden.

Achter een entree van niks tussen de lokale huisjes en winkels duiken de mooiste hotels op. Wij hebben een hotel in echt Balinese stijl met heel leuke huisjes in een prachtige tuin met een super zwembad. Op de camping, in hotels.. dit blijft voor de kids toch de belangrijkste graadmeter of het ergens leuk is of niet. Omdat we moe waren hebben we zondag in het hotel gegeten en alle indrukken met de kids besproken. Noa vindt alles okay en viel bij het eten al lekker in slaap. Eva had onderweg wel wat leuke restaurantjes gezien (blijft haar favoriete uitje) en is lyrisch over het zwembad. Vita is wat stiller en moet nog wennen aan de andere omgeving. Australie maar ook Maleisie voelden voor haar vertrouwder dan Bali. Zal morgen wel weer anders zijn…

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *