LA: fietsen en Beverly Hills

Sunday, September 21, 2014

Onze eerste dag in LA was een fietsdag. Langs de beroemde stranden van LA waar de South Bay fietsroute loopt: een 35 km lang fietspad. Wij zijn vanuit Marina del Rey eerst naar Venice gefietst ondertussen genietend van de prachtige huizen aan de boulevard. Venice heeft een langgerekte boulevard bomvol restaurantjes en souvenirs winkeltjes. Met ergens in het midden een centraal plein waar stoere locals door half pipes zoeven en fantastisch straattheater wordt opgevoerd. Zo cool om te zien! En voordat we het wisten was het 2 uur terwijl we niet nog eens ontbeten hadden. Dit zegt echt veel over het entertainment gehalte want normaal gesproken hadden de kids al lang aan de bel getrokken. Snel naar Larry’s, de eerste de beste lunchtent, wat een voltreffer bleek!

IMG_3835

Na de lunch hebben we de route vervolgd richting Santa Monica. Hier weer afgestapt om de pier en de boulevard te bezoeken. De pier van Santa Monica is bijna 100 jaar oud en bestaat ook hier uit een pretpark, speelhallen, een prachtige oude draaimolen uit 1922 die in een monumentaal gebouw staat. De Looff Hippodrome. Best heel leuk ondanks het enorme toeristische karakter. De Santa Monica Pier komt in veel films voor en onze meiden herkenden hem meteen uit de serie Hannah Montana. Zouden we Miley Cyrus nog spotten? Nee helaas, zelfs niet in de achtbaan waar je alleen al om het mooie uitzicht in moet gaan.

Glitter en glamour

Na het fietsen wilden de meiden uiteraard het zwembad in, maar helaas. LA is zo groot en er is zoveel te zien. Voor vandaag stond Beverley Hills, Rodeo Drive, Bel Air en andere onbetaalbare straten als Beverly Glen en Mulholland Drive nog op het wensenlijstje. Prima om in de namiddag te doen aangezien je op Rodeo Drive nog kunt spenden tot 20.00 uur. Wij waanden ons terug in de tijd van Beverly Hills 90210 en de Prince of Bel Air. Wat een mooie, rustige wijken die je helemaal niet het gevoel geven in zo’n metropool te zijn. In de straten voor de echte filthy rich hielden we het overigens snel voor gezien. Meer dan grote poorten, hier en daar opgeluisterd met over de top kerstversiering (in de zomer!) krijg je niet te zien. Rodeo Drive en omliggende straten vonden wij erg leuk. Hier kijk je echt je ogen uit. Prachtige etalages, mensen, auto’s, evenals het mooie Regent Beverley Wilshire Hotel waar een bezoekje aan de wc’s voor velen een attractie is omdat Julia Roberts je is voorgegaan in Pretty Woman.

Pitfire Pizza

Deze superdag heerlijk afgesloten bij Pitfire Pizza. Wat een leuk concept! Deze Italiaan zit op meerdere plekken in LA. Wij hebben gegeten op de Lincoln Blvd, dichtbij Venice en Marina del Rey.

 

Bye! Carmen

1 Comment
  • Monique Nijman
    September 22, 2014

    Wat een gave foto Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *