Candidasa

Tuesday, August 23, 2011

Zaterdag heeft Gus ons naar Candidasa gereden voor ons laatste vakantie adres. Candidasa ligt in het oosten van Bali, maar is door de kleinschaligheid van het eiland prima te berijden. Alhoewel het erg lang duurt voordat je de drukte van het toeristische zuiden voorbij bent. De route was erg mooi met aan de ene kant de oceaan en aan de andere kant de bergen vol rijst en bananen. Candidasa is een leuk dorpje met winkeltjes en hotels langs een hoofdstraat, een lagune vol met lotusbloemen en een tempel (ofcourse). Qua hip & happening valt dit in het niet bij Seminyak maar daar tegenover staat rust, natuur en het echte Bali! Het hotel ligt aan zee, een fantastische plek om onze reis af te sluiten.

Alleen van het strand moet je niet veel verwachten. Het koraalrif voor de kust is door de locals deels afgebroken waardoor de golven het strand overspoelen. Door de sterke stroming spoelen hier dagelijks ook hele delen koraal aan. Iets wat ons na Australie een gevoel van ongeloof en ‘pijn in de buik’ geeft. Om nieuw koraal te kweken laten ze voor de kust ijzeren bedjes zakken met nieuw koraal. Schijnt in 4 maanden tijd enorm te groeien. Al snorkelend zag Max allemaal bedjes koraal, mooi gesorteerd op kleur en soort. Een hovenier onder water… jammer hoor. Maar gelukkig geldt dit niet voor de hele oostkust! Zo zijn we gisteren naar White Sand beach gevaren met 1 van de vele bootjes die hier half in de zee liggen. Vlerkprauwen, een kleurige variant op de kano, catamaran en zeilboot. De hele dag liggen de schippers geduldig te wachten op klanten en 1 van deze zeebonken heeft ons al hotsend en klotsend naar dit strandje gebracht. We waren nat van haren tot bikinibroek maar heel leuk en op de terugweg koud om te doen. Het strand was inderdaad redelijk wit maar wat vooral zo leuk was waren de paar houten hutjes met cafe’s, een enkel winkeltje en de vele bootjes, vlaggetjes en gekleurde parasols. Heel idyllisch. Max verdween meteen de zee in om te snorkelen. Voor de dames van the family helaas geen optie want de golven en stroming waren enorm. Wij hebben ons in de golven vermaakt en Max kwam super enthousiast terug van het mooie koraal en de schildpad waarmee hij had gezwommen.

Bij terugkomst zijn Vita en Eva heerlijk verwend met een balinese massage. Heel leuk om ze liggend naast elkaar te zien genieten. En ja, waarom zou het ook alleen iets voor Max en mij zijn. Noa was bang dat het pijn deed maar fungeert nu als massagemodel waarop wij het geleerde in de praktijk brengen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *