Dag 1 San Francisco

Monday, August 4, 2014

Wat hebben we genoten van deze veelzijdige stad aan de Stille Oceaan. Maar stil is de stad zelf geenszins. Loeiharde sirenes van de veelal brandweer auto’s, de rammelende cablecars, straatartiesten, veel werk in aanbouw, altijd windy en een drukke mix van toeristen en locals. Te voet zijn we van de ene wijk naar de andere gelopen. Wat qua afstand heel goed te doen is maar het zijn de heuvels die ervoor zorgen dat de kids af en toe mopperen :-) Van Market Street en Union Square met alle grote gave winkelketens, naar Chinatown, Little Italy, Union Street met nog meer winkels, even uitrusten op Washington Square en toen als uitsmijter ‘s werelds kronkeligste straat, Lombardstreet, opgelopen. Wat een uitzicht van hier, wauw!

IMG_3757 IMG_3809 IMG_3693

Dat vind ik zelf echt het allermooiste van SF: de uitzichten. De stad is heel overzichtelijk gebouwd in blokken en op ieder kruispunt kijk je uit over de heuvels naar uiteindelijk de zee. Vaak nog een stukje Bay Bridge erbij en het plaatje is compleet!

IMG_0660

Toen we nog meer wandelen niet meer verkocht kregen hebben we een 3-daagse muni pas gekocht voor het openbaar vervoer. Al hangend aan de cablecar alle ritjes gemaakt. Eerst naar de Ferry Building om daar heerlijk Vietnamees te lunchen bij The Slanted Door. Daarna naar Fishermans Warf, een op en top Amerikaanse attractie. Niet mijn ding maar de kids waren niet weg te slaan uit de hallen met speelautomaten. De ouderwetse speelhal op pier 45 is overigens wel erg leuk. Datzelfde geldt voor de zeeleeuwen die massaal uitrusten op pier 39 en de straatmuzikanten.

zeeleeuwen pier 39slanted door

‘S Avonds met de bus en tram naar Mission gereden. Een wijk buiten het centrum waar veel leuke resto’s liggen en je ondermeer de meest coole muurschilderingen op de huizen ziet. Verder geen mooie wijk vind ik en de meiden voelden zich op straat niet overal even happy. Maar zeker geen reden om de wijk te mijden want de diversiteit aan restaurantjes is super en het is veel leuker te eten met de locals dan op de ├╝ber toeristische plekken.Wij hebben hier heerlijk gegeten bij Delphina.

IMG_4085

delfina

 

1 Comment
  • Monique
    August 6, 2014

    Mooie foto zeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *