Alcatraz

Sunday, August 10, 2014

Onze 2e dag stond in het teken van Alcatraz. ‘s Ochtends onze belofte aan de meiden nagekomen… shoppen! Met een Nike & Apple store om de hoek, evenals de mooiste warenhuizen ontkwamen we hier niet aan.  Overigens geen straf hoor.

We hadden thuis al de tickets voor Alcatraz en de ferry gekocht (bij Alcatraz Cruises). Goed plan want ter plekke is nauwelijks meer plaats.  Om half 2 de ferry opgestapt die ons trakteerde op een super mooie skyline van SF. En… op een glimp van de Golden Gate Bridge die we nu voor de 1e keer zagen.  Ik dacht dat deze brug prominent in SF aanwezig was maar niets is minder waar. Het is de Bay Bridge naar Oakland of Berkeley die je steeds ziet opduiken. Evengoed mooi!

Alcatraz nam de hele middag in beslag. Een must see! De Nederlandse audiotour is een speurtocht en spannende thriller in 1.  Alhoewel de gevangenis al meer dan 40 jaar dicht is heb je het gevoel dat de gevangenen er gisteren nog zaten. Een ex-gedetineerde en bewaker nemen je mee door het gebouw en vertellen over de opstanden, wat zo’n kleine cel met je doet, de angstaanjagende wind die door de spleten van het gebouw giert, de feestvierende geluiden uit downtown met Oud & Nieuw en natuurlijk over de geslaagde Escape from Alcatraz. Het zijn ook de achtergrond geluiden van de audiotour die de beleving zo echt maken.

Nog vol van alle indrukken werden we bij de uitgang getrakteerd op een bejaarde boef die 3 van zijn vele jaren in de gevangenis op Alcatraz had doorgebracht. Hier heeft ‘ie een boek over geschreven dat we konden kopen waarna hij als een echte celebrity met iedereen op de foto ging. Hoe kan het verkeren… Ons verbazend over de vele belangstellenden zijn we gauw doorgelopen.

‘S avonds weer heerlijk gegeten in Mission bij Bar Tartine. Aan gespreksstof geen gebrek!

bar tartine

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *