Een goede voorbereiding …

Monday, July 28, 2014

Met m’n inmiddels onafscheidelijk leesbril op de neus, heb ik heel wat avonden op het internet en in de reisboeken doorgebracht. En niet te vergeten in oude Livings gebladerd. Wat een inspirerend tijdschrift was dat toch! Mijn inspiratie op het internet waren originele reisbologs en allerhande Amerika sites/forums. Van sommige reisorganisaties (Kuoni, Sawadee) heb ik brochures aangevraagd. Net reismagazines zo’n mooie foto’s en uitgebreide informatie. Van deze overkill aan informatie heb ik ‘must see’ lijstjes gemaakt. Veel te lang uiteraard en langzaamaan vielen met name de Nationale Parken 1 voor 1 af. Er zijn er zoveel en ze zijn allemaal zo mooi… wat een twijfel. Bij het bepalen van de uiteindelijke route heeft de doorslag gegeven:

– dat we minimaal 2 nachten op 1 plek wilden verblijven
– de kids een grens hebben qua groen en rode steen
– wij zelf ook erg houden van steden en de zee

Onze route voor de komende 3 weken ligt grotendeels vast en begint in San Francisco. Daarna zakken we via de Highway 1 af naar LA. Vervolgens San Diego. Daarna via Phoenix naar de Grand Canyon, naar Zion National Park om te eindigen in Las Vegas. Spannend!!

Naast het plannen van de route en regelen van de tickets en een auto, hebben we nog een aantal zaken op voorhand geregeld:
– alle hotels (op 1 na) gereserveerd via booking.com. Ideaal. Je betaalt bij aankomst en annuleert kosteloos. Speel het spel dat booking.com speelt mee en check af en toe de prijzen. Wel vanaf een andere pc/ipad of mobieltje :-) anders verandert er vrij weinig.
– extra reistoestemming aangevraagd voor Amerika via ESTA.
– alle bankpassen aangepast voor betalingsverkeer buiten Europa. Hoeft niet bij zakelijke passen.
– restaurantjes gereserveerd, met name in San Francisco. Heel easy via een online reserveringssysteem. Alles zit hier zo vol en niets zo erg als van deur naar deur slenteren omdat nergens meer plaats is.
– kaartjes gekocht voor Cirque du Soleil in Las Vegas via Summer of Cirque. Van te voren online reserveren schijnt goedkoper te zijn dan ter plekke.

Gelukkig ligt er ook nog heel veel niet vast en laten we ons verder verassen door dit volgens mij prachtige reisland. Zin in!!

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *