Noosa

Thursday, June 5, 2014
Na afloop van de dierentuin doorgereden naar Noosa. Noosa is een plaatsje aan de Sunshine Coast, de kust boven Brisbane. Deze kust wordt ookwel de Cote d’Azur van Australie genoemd met Noosa als het creme de la creme. Maar volgens mij kennen de Aussies het gepronk en geflaneer niet. Zijn ze daar veel te nuchter voor. Noosa Heads is inderdaad heel mooi aangelegd met niet de ratjetoe aan gebouwen zoals in andere plaatsen. Veel meer gestyled, met een eigen PC Hoofdstraat. Maar de sfeer blijft gezellig en relaxed.
Wij vonden met name Noosaville erg leuk met leuke restaurantjes, winkels en een super gelegen cafe in het voormalige botenhuis van de Olympische Spelen. We hebben hier een mooie boottocht gemaakt over de Noosa River met de bergen van de Glasshouse Mountains op de achtergrond. Bij het aan boord gaan werden we verrast door kerstmuziek en gezang op de achtergrond. Uit navraag bleek dat Christmas in July werd gevierd; een Australische happening. Omdat het met kerst in December zo warm is doen restaurants dit feest in de winter dunnetjes over. Er wordt winterse kost geserveerd en wij werden in de haven uitgezwaaid door de kerstman, de kerstengel, een kerstboom en nog veel meer totaal misplaatst verklede mensen. Het was op dat moment 23 graden, heel lachwekkend.
De volgende dag hebben we nog een mooie wandeling gemaakt en op een haar na 2 walvissen gemist. Anderen hadden ze gezien, dus wij wachten en wachten maar helaas ze waren er vandoor gezwommen. Dat zijn altijd van die lastige momenten…’als ik nu wegloop dan’.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *