Bondi Beach

Thursday, June 5, 2014

Gisteren zijn we naar het hippe Bondi beach geweest. Een relaxed stadsstrand met veel surfboys en op zondag ook gezinnetjes. Metershoge golven vol met kitesurfers maken dat je je hier geen minuut verveeld. De kids hebben heerlijk in de branding gerend en de verdere dag kletsnat rond gelopen. Het weer was prima, terwijl het 7 km verderop in de city regende. Goede keuze dus!

Het valt ons op dat Sydney zich geen raad weet met de winter. Gemiddeld is het 17 graden en als het zonnetje doorbreekt heerlijk weer. Er zijn gelukkig veel groenblijvende bomen, maar van alle platanen in de straten zijn de blaadjes gevallen. De winkels hangen vol winterkleren, maar dan de Aussies… De 1 loopt in korte broek naast de ander met muts en handschoenen. In de zee werd gezwommen en gesurfd (watertemp. is 18 graden) terwijl op het strand een schaatsbaan was gemaakt! Waar het nog druk was ook. Een verwarming heb ik hier ook nog nergens gezien, af en toe een heater op een terras of binnen. Weer of geen weer de terassen zitten allemaal vol. Gelukkig ook maar want hierdoor krijgen wij toch een beetje de zomerse Sydney vibes mee. Ook typisch… fietsers horen hier thuis op het trottoir. Oppassen dus, zeker voor de electrische fietsen die voorbij zoeven.
Vanaf vandaag gaan we de verkeersgewoontes ondervinden. We gaan de camper ophalen voor onze eerste rit naar…. Manly. Ha,ha een camping aan zee iets boven Sydney waarmee we het afscheid van deze mooie stad nog even uitstellen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *