Big Sur en Pismo Beach

Sunday, August 24, 2014

Onze 2e overnachting aan de Highway 1 was in het plaatsje met de weinig exotische naam Pismo. Gelukkig maakt de naam van het hotel veel goed: The Cliffs. Wellicht misleid door de naam hadden we geen verwachtingen van Pismo. We wilden gewoon een dagje relaxen aan het zwembad en verder zouden we wel zien. Hartstikke onterecht want Pismo was echt een heerlijke tussenstop. Vanuit ons hotel keken we uit over het prachtige brede zandstrand van Pismo.

IMG_20140804_193136

Een heel gezellig, rustig plaatsje met een paar hippe surfshops, een mooie pier en het leukste restaurant ever: Cracked Crab. Na een uur wachten konden we aan tafel, waar jong en oud op zat te tekenen en waarop later een grote emmer fruit de mer werd uitgestort. Verschillende soorten krab inclusief een grote, zware poot King Crab! Met behulp van de de bijgeleverde gereedschapsset hebben we hiervan genoten.

IMG_3841 IMG_3840 IMG_8158

Big Sur

Op weg van Monterey naar Pismo rijd je zo’n 150 km door de Big Sur. Een route vol bergen, kliffen, bruggen, diepe kloven en prachtige witte baaitjes. Echt fantastisch mooi! Het liefst stop je op ieder uitkijkpunt. Ik had gelezen dat je in ieder geval moet stoppen voor de Bixby Bridge om van het uitzicht te genieten. Maar… waar is ‘ie en voordat je het weet ben je er overheen. Oeps. We zijn meteen erna gestopt en het uitzicht was er niet minder om. Ik had erg graag een trail gelopen door de Big Sur. Maar omdat we ‘s ochtends nog door het Bay Aquarium liepen hadden we hier helaas geen tijd voor.

IMG_8122Een ander hoogtepunt van de Big Sur hebben we wel beleefd: het terras van restaurant Nepenthe. Relaxte sfeer, heerlijk eten en fantastisch uitzicht op de Stille Oceaan.

IMG_8153 IMG_8142

nepenthe2

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *