Dag 3: wat een veelzijdige stad!

Saturday, August 23, 2014

De 3e dag in SF zouden we over de Golden Gate gaan fietsen naar Sausolito. Volgens velen heel leuk om met z’n allen te doen. Maar… De stad had ons nog zoveel te bieden dat we hebben gekozen voor nog meer sightseeing. Hop weer de bus & tram in en op naar Alamo Square voor weer een prachtig uitzicht over de stad. Op de voorgrond de painted ladies, typische houten SF gevelhuizen, met daarachter de flats van downtown. Vervolgens Hayes Valley een wijkje vol koffietentjes en veel vintage winkeltjes. Een wijkje zoals je je voorstelt bij SF. hayes valley 2 Dit geldt ook voor Marina, een wijk aan het water met zicht op de Golden Gate. Hier was Chestnut street erg gezellig waar we heerlijk hebben geluncht bij Le Marais. chestnut street Op weg van Hayes naar Marina kwamen we door de prachtige wijk Presidio. Deze buurt is van oudsher een legerbasis en in de jaren ’60 in zijn geheel verklaard tot nationaal monument. Prachtige huizen, veel groen… wat heerlijk wonen! Zwijmel…

IMG_3815

Na de lunch de bus gepakt richting Golden Gate om er uiteraard overheen te gaan. Maar dan op de easy way. Leuk om te doen en nog leuker om aan te komen in Sausolito en daar te genieten van het heerlijke weer, het leuke dorpsstraatje, de heuvels, zee en het uitzicht op SF. In Sausolito pak je de ferry terug naar het Ferry Building in SF. Een prachtig gebouw aan het begin van Market Street dat bomvol heerlijke restaurants en delicatessenwinkels zit. Evenals een heerlijke ijszaak, Humphry Slocombe, waar je de wachtrij graag voor lief neemt. ‘S avonds heel gezellig met een ander gezin uit Breda sushi gegeten bij Yoshi’s in Fillmore street.

IMG_4086

IMG_3739yoshi's 2

Wat is het lastig om een mooie stad en een fijne tijd weer los te laten. In plaats van meteen te vertrekken hebben we dan ook de auto opgehaald en zijn vervolgens de Bay Bridge over gereden. Wat zou daar achter liggen? Misschien hadden we afslag Berkeley moeten kiezen in plaats van Oakland, maar wat we zagen viel tegen. De vele bordjes ‘Seniors Crossing’ zeggen genoeg! Gauw weer terug en richting Golden Gate Park. Wauw, wat een groot, groen, heuvelachtig park met een fijne kinderspeeltuin, tuinen en musea. Op zondagochtend stond het park bomvol auto’s van recreĆ«rende locals. Of zouden de locals juist in de vele buurtparken zitten of het naastgelegen Buena Vista Park? Zou zomaar kunnen. Na heerlijke koffie met bananenbrood aan de rand van het park bij Flywheel Coffee Roasters hebben we San Fran eindelijk achter ons gelaten.

IMG_3783

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *