Santa Cruz en Monterey

Sunday, August 24, 2014

Vanuit San Francisco hebben we meteen de kustroute, de Highway 1, genomen richting Half Moon Bay en Santa Cruz. Vooral de (kite)surfers op de stranden voor Santa Cruz vonden wij leuk. Evenals de vele kraampjes langs de weg met verse aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Combineer dit met de zon en de zeelucht en je zit 1 uur onder San Francisco alweer in een heel andere ‘mood’.

Santa Cruz

In Santa Cruz zijn we gestopt voor onze eerste kennismaking met de bomvolle stranden en de ouderwetse ‘kermis’pier. Deze ‘Boardwalk’ staat er al meer dan 100 jaar. Langs de boulevard loopt een treinrails waar met regelmaat een fluitende stoomtrein zijn weg vervolgd. Overigens wel een leuk uitje met kids deze trein. Maar wat een circus! En hoe leuk dat ondanks deze drukte de zeehonden ook hier wat planken vinden om heerlijk te relaxen, ruzie te maken of af en toe een natte neus te halen. Dichtbij de pier ligt The Picnic Basket. Een healthy lunch- en ijstentje waar we ons verslikkend in de Iced Coffee op het terras hebben gezeten. Weer iets wijzer: iced coffee is koude koffie (brrr) en waar wij van smullen is de ongezondere frappuccino variant. Wat overigens helemaal hip en wel lekker is, zijn de Teavana@ Shaken Iced Tea’s van Starbucks. Dit is premium koude thee gemengd met allerhande fruit smaken.

IMG_3813

Monterey

In Monterey hebben we overnacht vanwege het beroemde Monterey Bay Aquarium. Dit aquarium ligt in een prachtig industrieel gebouw en toont het zeeleven uit met name de 3 km diepe kloof die vlak voor de kust van Monterey ligt. Een dergelijke kloof zo dichtbij de kust is uniek en een dus een broedplaats voor wetenschappers. De uitleg over dit leven zo diep in de zee vond ik het meest boeiend. Verder was het aquarium absoluut heel interessant en informatief maar na een uurtje of 3 hadden we het wel gezien. Omdat we ook Seaworld hebben bezocht zou ik het aquarium achteraf achterwege hebben gelaten en deze tijd aan een wandeling in de Big Sur hebben besteed.

IMG_8088IMG_8100IMG_8109

Verder was Monterey heel erg leuk voor 1 nacht. Fisherman’s Warf is leuk en lekker. ‘S avonds hebben we hier heerlijk vis gegeten bij Crabby Jim’s met uitzicht op de haven en zeehondjes. Even gezellig is de Cannery Row, de straat waaraan het Bay Aquarium ligt. Maar uiteindelijk is het toch meestal de natuur die wint en was de 17 mile drive tussen Monterey en Carmel het mooist. Een particuliere weg die je even moet zoeken en waarvoor je entree geld moet betalen. Deze weg heeft alles: zee, bos, zeeleeuwen, de duurste & mooiste golfbanen (Pebble Beach) waar de mensen blijkbaar zo goed kunnen golfen dat de hertjes hier op de green grazen en de allermooiste huizen. Dat was weer even afkicken 27 km verderop.

pebble beach

We hebben geslapen in het Monterey Marriott hotel.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *